Обявена е открита процедура за доставка на дизелови автобуси

С Решение №154 от 17 май 2019 година на Агенцията за обществени поръчки е обявена открита процедура за избор на изпълнител, който да достави дизелови автобуси, с които да бъде надградена транспортната схема на „Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД.

Предметът на обществената поръчка включва доставка на минимум 14 броя новопроизведени дизелови автобуси за масов градски транспорт, с висок екологичен клас. Изискването към фирмата-изпълнител е превозните средства да са нископодови, с климатична система, минимална дължина от 9 метра и отговарящи на всички европейски регламенти и директиви.

Прогнозната стойност, предвидена в обявлението, е 3 милиона лева, без включен ДДС, а срокът за доставка на новите дизелови автобуси е 90 дни.

Документите за участие и ценовите предложения трябва да бъдат подавани на адрес: град Враца, бул. „Мито Орозов“ 135, като крайният срок подаване на оферти е до 17.06.2019 година. Повече информация за необходимите изисквания може да бъде открита на сайта на дружеството – https://gt-vratza.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0/

ОБЩИНА ВРАЦА ПРИПОМНЯ, ЧЕ ЩЕ ЗАПАЗИ СЪЩЕСТВУВАЩИЯ ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ И КОНТАКТНА МРЕЖА, КАТО ТРАНСПОРТНАТА СХЕМА ЩЕ БЪДЕ НАДГРАДЕНА С НОВИ ДИЗЕЛОВИ АВТОБУСИ, С ВИСОК ЕКОЛОГИЧЕН КЛАС.

До предложението се стигна след проведени четири обществени консултации, в рамките на които бяха разгледани всички възможни варианти за развитието на градския транспорт.

Според експертите – дизеловите превозни средства са по-икономични и с по-голям експлоатационен срок, в сравнение с метановите, за които ще трябва да се изгради нова площадка и чиито разходи са 4 пъти по-големи. Целта е да се използва максимално изградената контактна мрежа в града, която ще бъде обслужвана от значително по-нови тролейбуси. Там, където няма мрежа, транспортът ще бъде обслужван от дизеловите автобуси. По-този начин ще бъдат обхванати и жилищните комплекси „Сениче“ и „Дъбника“, което ще доведе до по-малка необходимост от използване на автомобили в града.

Същевременно местната администрация подготвя предложение в рамките на новия програмен период да бъде осигурено финансиране за общините, които имат контактна мрежа и съществуващ екологичен транспорт, да бъдат допустими за кандидатстване по програми с европейско финансиране.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *